Woningruil: Ik zoek woningruil

Heb jij weleens gedacht aan woningruil in plaats van een huis te huren? Woningruil is een uitstekend alternatief als je lang op een huurwoning moet wachten. Je woont te klein of te groot. Je wilt een huis met een tuin, een gelijkvloerse woning met lift, de stad in of uit naar een rustig dorpje. Of je woont graag dicht bij je ouders of werk. Het vinden van de juiste huurwoning via WoningNet is soms lastig, maar gelukkig biedt Zoekjehuisje.nl jou de mogelijkheid om via woningruil op zoek te gaan naar de juiste woningruil match. Ervaar het zelf als je op zoek bent naar woningruil.

Wat is woningruil, hoe werkt woningruil en wat zijn de voorwaarden voor woningruil?

Je woning plaatsen voor Woningruil op Zoekjehuisje.nl is heel simpel, maar voordat je online jouw Woningruil advertentie maakt en plaats, is het goed om te weten hoe woningruil precies in zijn werk gaat. Op deze manier weet je wat je te wachten staat bij het aanvragen van Woningruil.

Woningruil betekent dat twee huurders met elkaar van woning willen ruilen.  Je verhuurder én jouw gemeente moeten hiervoor toestemming geven. Aan woningruil van twee huurwoningen zijn dus vaak regels verbonden, zoals de duur dat je in het huidige huis woont, je eventuele huurachterstand en de onderhoudsstaat van de woning. Ga deze regels dus goed na voor je besluit tot woningruil. De achterliggende regels van woningruil kennen voorkomt misverstanden, conflicten en teleurstelling.

Je woning ruilen start bij je woningruil advertentie op Zoekjehuisje.nl

Waar zoek ik iemand om woningruil mee te doen?

Als je al iemand hebt gevonden voor woningruil, dan kun jullie beide de aanvraag voor woningruil aanvraag bij jullie woningcorporatie. Als je toestemming krijgt voor de woningruil, kun je de zaken rondom woningruil regelen. Zonder toestemming kan woningruil niet plaatsvinden. Woningruil zonder akkoord van beide verhuurders loopt uit in een ontruimingsprocedure. Heb je nog geen kandidaat gevonden voor woningruil? Op Zoekjehuisje.nl kun je op zoek gaan naar alle woningruil advertenties in Nederland. We hebben honderden woningruil advertenties. Dus of je nu op zoek bent naar woningruil in Utrecht, Amsterdam, Almere of Groningen, we hebben het allemaal! Start vandaag nog met je zoektocht naar woningruil bij jou in de buurt.

Op zoekjehuisje.nl maak je gratis een woningruil account aan met je Facebook of Gmail account of door je te registreren. Zodra je bent geregistreerd, kun je alle gegevens van je woning online invullen en kun je je wensen voor woningruil aangeven. Zodra je klaar bent met invullen van het online woningruil formulier, kan de voorpret van woningruil beginnen. Want nu kunnen honderden woningruil kandidaten op zoek gaan naar jouw woning en op jouw woningruil advertentie reageren. Zodra iemand heeft gereageerd, ontvang je hiervan bericht via de mail. Je woningruil advertentie blijft net zolang staan totdat jij de ideale woningruil kandidaat hebt gevonden.

Kan ik woningruil doen met iemand buiten mijn eigen gemeente?

Ja, je kunt ook je woningruil ruilen met een huurder buiten de eigen gemeente. Wel heb je toestemming nodig van beide woningcorporaties. Een woningruil kandidaat zoeken buiten je gemeente kan ook op Zoekjehuisje.nl

Begin met woningruil met het plaatsen van een woningruil advertentie op ons platform.

Let op! Je totaal belastbaar jaarinkomen mag bij woningruil niet hoger zijn dan de maximale inkomensgrens sociale huurwoningen. Om dit te kunnen overleggen heb je (en je eventuele partner) een verklaring van uw werkgever nodig en een inkomensverklaring (IBRI-formulier) van de Belastingdienst. Deze moet je bij je verhuurder kunnen overleggen.

Kan ik woningruil aanvragen als ik onder bewind sta?

Ja, je kunt woningruil aanvragen als je onder bewind staat! Echter heb je hier wel toestemming nodig van je bewindvoerder. Verhuizen kost geld. De bewindvoerder beslist dus of het verstandig én mogelijk is om aan woningruil te beginnen.

Gaat de huur omhoog bij woningruil?

Ook bij woningruil wordt rekening gehouden met passend toewijzen. Woningruil wordt beoordeeld als een woning die vrijkomt voor verhuur. De huur van de woning kan bij woningruil worden aangepast door de woningcorporaties. Of de nieuwe huurder dezelfde, lagere of hogere huur gaat betalen dan de huur die je nu betaalt, kun je bij de woningcorporatie informeren.

Wat zijn de kosten voor woningruil?

Vraag bij jouw woningcorporatie na hoe hoog de kosten van woningruil zijn, dit is namelijk per woningcorporatie verschillen. Het plaatsen van een woningruil advertentie op Zoekjehuisje.nl is gratis.